Makine Halısı Nedir? Nasıl Temizlenir?

21-11-2022 09:53
Makine Halısı Nedir? Nasıl Temizlenir?

Ev dekorasyonu için son dokunuşlardan birisi de hiç şüphesiz ki halıdır. Makine halısı evlerde en çok tercih edilen halı çeşidinden biridir. Bazı durumlarda el dokuma halıları ile karıştırılabiliyor. İkisinde bakıldığı zaman ayırt etmekte zorluk çıkabiliyor. Makine halısı nedir? Birlikte yakından bakalım.

Makine Halısı Nedir?

Elektrikle çalışan dokuma tezgahlarında üretilen, temizliği ve fiyatı bakımından uygun olan halılardır. Yapımından fazla renk ve iplik kullanılır. Makine halıları bilgisayar ortamında hazırlandığı için yüzeyindeki desenler düzgün ve dengelidir.

Bu özelliği onları el dokuması halılardan ayırır. 

Evinizdeki mobilyalara, duvarlara ve diğer aksesuarlara uygun bir makine halısı alarak dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Makine halısı fiyatları ölçüsü ve kullanılan kumaşa göre değişiklik gösteriyor. Her bütçeye uygun makine halıları için online sitemizi takip edebilirsiniz.


Ayrıca bkz: Evinize şıklık katacak olan çeşitli jüt halı modelleri sizleri beklemektedir. 

Makine Halısı Nasıl Temizlenir?

Halı temizliği, kritik noktalardan biridir. Bu yüzden doğru yıkama türünü, kullanacağınız sabun ya da şampuanı iyi seçmeniz gerekiyor. Makine halısı temizlerken, ilk önce bir kabın içerisine ılık su koymalısınız. Daha sonra kirli olan bölgeyi biraz ıslatıp kuru veya ıslak bir bez yardımıyla orayı daire çizecek şekilde silmelisiniz. 

İkinci işlem ise fırça kullanarak temizlemektir. Ancak bunun için bir halı fırçasına sahip olmanız gerekiyor. Diğer fırçalar halının ipliğine zarar verebilir. İsteğe göre makine halınızı üzerini ıslatarak fırçalayabilirsiniz.

Eğer daha kapsamlı bir temizlik istiyorsanız, o zaman halınızı bir halı yıkama servisine vermelisiniz. Bunun için bildiğiniz ve daha önce çalıştığınız bir servis olmalı.

Makine Halısı Modelleri 

Makine halısının, farklı renkleri, farklı desenleri ve farklı ölçüleri bulunur. Ayrıca yapımında çeşitli kumaşlar kullanılır. Her zevke uygun, yün, polyester, jüt ve lateks kumaşlı halılar mevcuttur. Bu kriterlere uygun makine halısı modelleri bulunur.

Odanızın her köşesinde rahatlıkla bulundurabilirsiniz. Mutfak, salon, oturma odası ve yolluk her bölgeye uygundur. Temizlik açısından size sorun çıkarmayacaktır. Bir sıvı döküldüğü zaman bir bezle silip yolunuza devam edersiniz. 

Klasik ve geleneksel bir görünüm için otantik halılar tam sizin zevkinize göre. Eğer daha yeni bir şey arıyorsanız evinize modern halı almalısınız. 

Makine halısı alırken, ölçülerini doğru seçmelisiniz. Size önerim büyük ölçülerdeki makine halısı sadece salona serin. Evinizin bir anda havasının değiştiğini hissedeceksiniz. Küçük ebatlardaki halıları salon ve oturma odalarında kullanın.


Son dönemlerin popüler halı modellerinden birisi olan makine halısı ürünümüze de göz atmayı unutmayın.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.