Muftak Halısı Nasıl Olmalıdır?

09-11-2022 16:18
Muftak Halısı Nasıl Olmalıdır?

Günün büyük bir bölümü genellikle mutfakta geçirilir. Bunun için mutfağa yapılacak dekorasyon fikirleri ev kadınlarının göz zevkine göre dizayn edilmelidir, Özellikle de mutfak halısı seçerken. Kadınlar mutfağa bir halı alacağı zaman bütün özellikleri dikkate alırlar. Ufak bir detayı atlamak istemezler. Dilerseniz mutfak halısının kriterlerine birlikte göz atalım.

Mutfak Halısı Nasıl Olmalıdır?

Kadınların zevklerine göre hitap eden çeşitli mutfak halısı modelleri bulunur. Bu modeller halının dokusuna, kullanılan kumaşa ve ölçülerine göre belirlenir. Genellikle düz, kaymayan ve şık tasarımı olan mutfak halısını tavsiye ederiz. Uzun tüylü halılar mutfak için pek uygun değil. Daha çok salonda tercih edilir. Çünkü iplikleri uzun olduğundan sökükleri etrafa dağılabilir. Bu da mutfakta iş yaparken sizi rahatsız eder. Mutfak halı seçimi yaparken mutfak kazalarını da hesap etmelisiniz. Yerden kolayca kaymayan, su döküldüğü zaman kolayca kuruyabilen bir halı tercih etmelisiniz. Mutfak halısı fiyatları, doğal ipliklerden üretilen ile sentetik iplikler kullanılan halıları arasında değişik fiyat farkları olabiliyor. Metrakare fiyatı 200 TL ile 3000 TL arasındadır. 

 

Evinize harika bir halı mı arıyorsunuz? Sitemizde yer alan birbirinden güzel jüt halı modellerine hızlıca göz atabilirsiniz. 

Mutfak Halısı Rengi Nasıl Olmalı?

Halı seçiminde titiz olanların en çok merak ettiği ‘’Mutfak halısı rengi nasıl olmalıdır?’’ sorusunun cevabıdır. Mutfakta bulunan eşyalar; Dolap, Tezgah, Masa ve Sandalyeler için uygun renkte olmalıdır. Genellikle eşyaların rengiyle aynı halılar tercih edilir. Ancak böyle olduğu zaman halınız mutfak zemininde görünmeyebilir. Onun için mutfağınızdaki eşyalar koyu renkliyse açık renkte halı almak doğru bir yaklaşım olacaktır. Şık bir görünüm elde etmiş olursunuz. Bunun yanı sıra kolay temizlenebilen, kir tutmayan halı almalısınız. 

Mutfak Halısı Nasıl Temizlenir?

Mutfak halısı nasıl temizlenir oldukça önemli bir konudur. Çoğu insan bu konuda bilgi sahibi değil. İşte mutfak halısı temizliği için yapmanız gerekenler;

- Bir kağıt havlu ya da ıslak bez yardımıyla lekenin yüzeyde kalan kısmını emdirin. Bu sayede halının içerisindeki sıvı, kir ve tozlar girmesi engellenmiş olacaktır.

- Ilık olacak şekilde suyu ısıtın ve bezi ıslatın. Su ne soğuk ne de çok sıcak olacak orta derecede ısı iyidir.

- Ilık suyu hafifçe lekelenen bölgeye dökerek yumuşatın.

- Beyaz sabun ve nemli bir bez yardımıyla tek yöne doğru, bastırmadan yüzeydeki lekeli alanı uzunca silin.

- Nemli bir bezle durulayıp sabun kalıntılarını toplayın.

 

Bu adımları uyguladıktan sonra halınız temiz hale gelebilir. Ancak lekeleri çıkarmama ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Halılar için hazırlanan özel şampuanlarla mutfak halısını temizleyebilirsiniz. Daha sonra elektrik süpürgesiyle tek yönde süpürmenizi tavsiye ederiz. 


Ayrıca bkz: Birbirinden güzel halı, kilim modelleri Halimax.com.tr’de! Hemen tıklayın ve birbirinden güzel kaymaz kilim ürünlerine erişin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.