Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Ev için dekorasyon işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken detaylardan birisi halılardır. Halı, bir evin dekorasyonunun tamamlayan unsurlardan biridir. Doğru bir şekilde seçilen halılar evinizin havasını bir anda değiştirecektir. Peki halı alırken nelere dikkat etmeliyiz. Halı alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir.

Birlikte inceleyelim. Halılarla ilgili daha fazla bilgi edinmek için Halimax.com.tr adresini takip etmeyi unutmayınız.

Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu soru ‘’Halı alırken nelere dikkat etmeliyiz?’’ şeklinde de sorulabilir. 

Halı seçiminde sadece mobilyalarla uyum içerisinde olması yeterli değil. Ölçüsü, hav yüksekliği ve kullanılan iplik gibi teknik detaylarını da bilmeniz gerekiyor. Halıda kullanılan iplik; akrilik, polyester yoksa naylon mu? Kolay temizleniyor mu? Yumuşak veya sert halı mı tercih ediyorsunuz? Onu kararlaştırmalısınız. Halıyı sereceğiniz zeminin türü de oldukça önemli bir detaydır. Halının deseni de dikkat edilmesi gereken konulardan birisidir.

Modern Halı seçiminde bilinmesi gereken detaylar şunlardır:

Hav İpliği Sıklığı

Evinize bir halı almaya karar verdiyseniz. Halınızın hav sıklığını öğrenmelisiniz.

Dikey ve yatay olarak m2 cinsinden yüzeyini oluşturan nokta sayısına hav sıklığı denir. 600.000 ile 900.000 nokta sayısına sahip halılar dayanıklı ve uzun ömürlü olur.

Renk Seçimi

Halının rengini seçerken, evinizdeki bulunan mobilyalar ve renkler sizin rehberiniz olacaktır. Perde, duvar rengi, ışık gibi etkenlere göre halınızın rengini belirleyebilirsiniz. Halının görünüşünü ön plana çıkarmak için kontrast renkli halıları seçmelisiniz.

Sade bir görünüm istiyorsanız krem ve beyaza yakın tonda olan renkleri tercih ederek bulunduğunuz ortamın havasını değiştirebilirsiniz. Fazla kirlenmesin, temizlemesi kolay olsun diyorsanız o zaman koyu renkli halılar tam size göre. 

Tercih sizin.

Kullanım Alanı

Kullanacağınız yere göre doğru ölçülerde halı tercih etmeniz gerekiyor. Çünkü salon, mutfak ve oturma odaları için farklı ölçülerde halı bulunur. Sadece ölçü olarak değil. Renk ve deseni de uygun olmak zorundadır. Halının özelliklerini seçmeden önce kullanacağınız alanı önceden belirlemelisiniz.


Maliyeti 

Halının, ölçü, renk ve desenine karar verdikten sonra fiyatı ile ilgili araştırma yapmalısınız. Mağazaları gezerek halıların fiyatlarını karşılaştırın. Böylece bütçenize uygun olan halıları daha kolay bulabilirsiniz. Halının maliyeti, bulunduğu özelliklere göre değişiklik gösterebiliyor.

Ölçüleri 

Evin içinde kaybolmayacak ya da tüm yeri işgal etmeyecek orta büyüklükteki halılar tercih edebilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.