Jüt Halı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

31-10-2022 13:07
Jüt Halı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Halı ve kilimler, evlerde sık kullanılan eşyalardır. Ancak bir halı alırken size en uygun olanı almanız gerekir. Jüt görünümlü halılar, doğaya zarar vermeyen maddelerden üretilir. Zaman geçtikçe üzerindeki renkler solmaz. Evde veya farklı mekanlarda estetik görünüm için farklı tip halılar kullanılabiliyor. Bu durumda ister istemez insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Ancak bu halılar insanlarda alerjiye neden olmaz. Kısacası jüt halı nedir diye sorarsanız alerjiye neden olmayan, çevre dostu doğal bir halıdır. Evinizin dekorasyonu için jüt halıları tavsiye edebilirim.

Jüt Halı Nedir?

Jüt halı, geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılan, doğal renklere ve lifli yapıya sahip bir halıdır. Sadece bitkisel malzemelerden üretilir. Bu sayede doğal rengini hiç kaybetmez. Jüt ismi, jüt ipi denilen bir malzemeden alıyor. Bu malzeme, ıhlamurgiller familyasına ait bir bitkidir. İşlenmesi kolay olan ve iplik bakımından oldukça dayanıklıdır. Jüt halı, tasarım bakımından geniş bir yelpazeye sahiptir. 

Bu yüzden evinizin her köşesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Jüt Halı Temizliği Nasıl Yapılır?

Jüt halı temizliği, nemli bir bezle çok tahriş etmeden silerek yapılır. Üzerindeki yemek kırıntılarını ya da tozları almak için elektrik süpürgesi kullanmak yeterli olacaktır. Süpürgeyi kullanırken halının üzerine çok bastırılmamasına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü doğal malzemelerden üretildiği için halı lifleri dökülebilir, dokusu bozulabilir. Jüt halınızı, en az haftada 1 kez  süpürerek, dökülen liflerin kötü bir görüntü yaratmasını önleyebilirsiniz. Bu halılar çamaşır makinesinde yıkamaya uygun değildir. Çamaşır suyu ve deterjan halının yüzeyine zarar verir. Bu kimyasal maddelerin jüt halıdan uzak tutulması gerekir. Yoksa halının çürümesine sebep olabilir. Eğer halınızı deterjan veya başka bir temizlik malzemesiyle yıkamak istiyorsanız jüt halılara uygun özel deterjanlardan almanız gerekecektir. Temizlendikten sonra, süpürge ile bir bez ya da bir kağıt havlu yardımıyla kurulanır. Halınız, bir mobilyanın altında kalırsa iplikleri ezilebilir. Ezilen kısım mutlaka bir fırça yardımıyla eski haline getirilmelidir. Jüt halı dokusundan dolayı kullanım ve temizlik sırasında kayabilir. Bunun için halının altına kaymasını engelleyecek bir malzeme koymalısınız. Güvenliğiniz açısından oldukça önemli.

Jüt Hasır Halı ile Harika Görünüm Elde Edin!

Hem tarz yaratan hem de temizliğini pratik hale getiren çeşitli jüt halı modelleri vardır. Bu modeller ev ya da diğer mekanlarda her dekorasyona uyum sağlamaktadır. Jüt halılar genellikle estetik ve tasarıma önem veren kişilerce tercih edilir. Bu halının birçok kişi tarafından tercih edilmesinin nedeni son derece şık bir görünümü olmasıdır. Tercihe göre renkli veya desenli jüt halılar seçilebilir. Şık ve dikkat çekici bir görünüm için yuvarlak jüt halı ya da dikdörtgen olan halılardan tercih edebilirsiniz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.