Yuvarlak Jüt Halı Nedir?

Yuvarlak Jüt Halı Nedir?

Doğal liflerden yapılan jüt halı, evin her köşesine rahatlıkla serilebilir. Genellikle renksiz yapıda olsa da kişilerin tercihine göre boyanabilir.
Jüt halı, antialerjik ve %100 doğaldır. Dokusundan dolayı temizlik ve kullanım sırasında kayabiliyor. Bu durumdan kurtulmak için Halı kaydırmaz ped kullanmanızı öneririm. Yumuşak oldukları kadar aynı zamanda dayanıklı halılardır. Yuvarlak jüt halı ile ilgili tüm detayları bu içeriğimizde öğrenebilirsiniz.

Jüt Halı Nedir?

Jüt halı, isminden de anlaşıldığı gibi jüt ipliğinden üretilen bir halı çeşididir. 

Bu iplikler, tropikal iklimlerde yetişir ve ıhlamurgiller ailesine aittir. Mutfak, salon, oturma odasında kullanılabilir. Ayrıca kolay bir şekilde temizlenebilir.

El dokuması ve fabrikalarda üretilen bu halıların yapımında, doğal liflerin dışında pamuk, akrilik ve yün ipleri de kullanılır. Jüt görünümlü halılar, doğaya zarar vermeyen maddelerden üretilir. Bu nedenle, halıda kullanılan malzemelerden dolayı yüzeyinde renk solmaları yaşanmaz. Kısacası jüt halı nedir diye soracak olursanız alerjiye neden olmayan, çevreye duyarlı halılardır. Evinizin dekorasyonu için jüt halıları size tavsiye edebilirim.

Yuvarlak Jüt Halı Nedir?

Yuvarlak jüt halı, yapımında sadece doğal lif kullanılan yuvarlak şeklinde olan halılardır. Solmayan bir renk yapısına sahiptir. Yuvarlak jüt halı genellikle yolluk, kapı girişi ve mutfakta kullanıma uygundur. Ayrıca ölçüleride bu kriterlere göre belirlenmiştir. Yapımında sade ve yumuşak tonlu renkler tercih edilir. 

Jüt Görünümlü Halı 

Jüt halılar, bulunduğu ortamı ferahlatır. Ayrıca güzel bir koku yayar. Diğer halılar gibi kötü kokuları içine çekmez. Toz, kir ve yemek kalıntıları yapışmaz. Üzerinde bir bez yardımı ile kolayca alınabilir. Tasarım olarak geniş kullanım alanına sahiptir.

Dikdörtgen jüt halıları oturma odası ve banyo için terich edilmektedir. Yuvarlak jüt halı ise kapı, mutfak girişleri ve mobilyanın altına serilmek için kullanılır. İstediğiniz desen ve şekilde jüt halıları evinizin her köşesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Jüt Halı Nasıl Temizlenir?

Jüt halı nasıl temizlenir sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız içeriğimizi takip etmeye devam edin. Halının temizliği, nemli bir bezle çok tahriş etmeden silerek yapılır. Üzerindeki yemek kırıntılarını ya da tozları almak için elektrik süpürgesi kullanmak yeterli olacaktır. Süpürgeyi kullanırken halının üzerine çok bastırılmamalısınız Çünkü yuvarlak jüt halı doğal malzemelerden üretildiği için halı lifleri kolay bir şekilde dökülebilir. Bu da ister istemez halının dokusunu bozabiliyor. Jüt halınızı, en az haftada 1 kez süpürmelisiniz. Bu sayede dökülen liflerin kötü bir görüntü yaratmasını engellemiş olursunuz. Jüt yuvarlak halı, çamaşır makinesinde yıkamaya uygun değildir. Çünkü, deterjan ve çamaşır suyu halının yüzeyine zarar verebilir, hatta çürümesine sebep olabilir. Bu kimyasal maddelerin halınızdan uzak tutmalısınız. Jüt halınızı herhangi bir temizlik malzemesiyle yıkamak için özel halı deterjanı kullanmanız gerekiyor. Halınızı temizlendikten sonra, süpürge ile bir bez ya da bir kağıt havlu yardımıyla kurulamalısınız. 

Ayrıca bkz: Mutfak Halısı Nasıl Olmalıdır? yazımızı incelemek için bizi takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.