Salon Halısı Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

03-11-2022 15:48
  Salon Halısı Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Salon halısı alırken, evinizdeki mobilyalarının konumuna ve renklerine uymalı. Herşey uyum içerisinde olursa kendinizi mutlu ve huzurlu hissedersiniz. Dekorasyon için koltuk takımı, sehpa ya da bir dekor lamba ne kadar önemli ise halıda o kadar önemlidir. İşte modern salon halısı modellerine göz atmadan önce dikkat etmeniz gerekenler şu şekildedir:

Salon Halısı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Halının şekli, bir salon halısı satın alınırken dikkat edilmesi gereken detaylardan birisidir . Halı denildiğinde akla ilk olarak dikdörtgen şeklinde olan halılar gelir. Burada salonun dekorasyon biçimi ön plana çıkıyor. Salonda kullanılan mobilyalarda yuvarlak hatlara sahip olan eşyalar ağırlıkta ise evinize kare yada dikdörtgen halı . almak daha doğru olacaktır. Eğer mobilyalar dikdörtgen veya kare ise yuvarlak salon halıları tercih edilmelidir. Salon halısının şekli kadar ebatının ölçüsüde oldukça önemlidir. Evinizdeki salonun yapısına göre doğru ebatlarda halıyı almalısınız. Genellikle ölçüsü  6 metrekare halılar kullanılmaktadır. Başka bir detay ise salon halısının temizliğidir. Rahat temizlenebilen bir halı arıyorsanız, yıkanabilir salon halısı almanız gerekecektir. 

Aynı zamanda sitemizde yer alan jüt halı ürünlerine de mutlaka göz atmanızı tavsiye etmekteyim.

Salon Halısı ve Koltuk Uyumu Konusunda Dikkat Edin!

Salon halısı ile koltuk takımı uyumu salonun daha güzel ve estetik görünmesini sağlar. Rastgele seçilmiş, birbirleriyle alakası olmayan halı ve koltuklar hem sizin hem de misafirleriniz için iyi bir görüntü değil. Hatta uyumsuz renklerin tercih edilmesi insanlarda göz yorgunluğuna sebep olabilir. Bu yüzden salon halısı alırken koltuklarınıza uygun renklerini tercih ederseniz hem gözünüzü dinlendirir, hem de estetik olarak kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ev içinde halı ve koltuk takımı seçimi için renkler çok önemlidir. Özellikle; oturma odanız koyu bir renkle boyanmış ise gri salon halısı veya makine yapımı ince salon halısı iyi bir tercih olabilir.

Birbirinden Güzel Salon Halısı Modelleri

Oturma odaları için, farklı desenlerde, ebatlarda ve çeşitli renklerde salon halısı modelleri bulunmaktadır:

Klasik Halı

          Dokusu ve renkleri yumuşaktır. Mobilyalarınıza ve salonun zeminine oldukça uygundur.

Yamalı Halı

           Bir diğer ismi ‘’Patchwork’’ tür. Canlı renklere sahiptir. Blok şeklinde çeşitli renkleri bir arada barındırır. Son zamanlarda oldukça popülerdir.

Yuvarlak Halı

           Sadece dikdörtgen ve kare şeklinde dekorlarla tasarlanmış salonlarda şık duran bir halı modelidir.

Asimetrik Halı

          Bir tarafı girintili çıkıntılı olan diğer tarafları düz olan bir halıdır. Evini modern biçimde tasarlamak isteyenler tercihidir.

Büyük Halı

          Genellikle salonun metrekaresi geniş olanlar tarafından tercih ediliyor. Geniş bir koltuk takımı ile güzel bir görünüm elde edilir.


Sitemizde yer alan salon halı modelleri kategorimize de göz atmanızı tavsiye etmekteyim. Bu sayede evinize harika bir görünüm kazandıracak halı modellerine, en uygun fiyatlardan sahip olabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.