Yeni Halı Tüyleri Nasıl Temizlenir?

15-11-2022 09:06
Yeni Halı Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Yeni bir halı alındığı zaman tüylenme sık rastlanan bir durumdur. Halı tüyleri nasıl temizlenir?, halı tüyleri nasıl gider diye endişelenmenize gerek yok. Tüm soruların çözümü burada. Halı tüylenmesi sorunu çözecek yöntemleri sizler için hazırladık.

Halı Neden Tüylenir?

Halı tüylenmesi, yeni alınmış olan halılarda sık görülür. Bu tüyler halının dokusundaki liflerden kaynaklanır. Bu da halı liflerinin genişlemesi ya da kullanılan malzemenin fazla olduğunu gösterir. Uzun süre kullanıldığında halıdaki tüylenmede azalmış olacaktır. Ev hanımlarının hemen hemen hepsi bu sorundan çok şikayetçi

Yeni bir halı alındığı zaman bu sorunun yaşanacağını bilmiyorlar. Aslında halı tüylenmesi oldukça doğaldır. Halı tüyleri  belli bir dönemden sonra, kendini atarak yüzey üzerinde kendini gösterir. Ondan sonra sizin bir jilet yada fırça yardımıyla tüyleri toplamanız gerekiyor. Cam sileceği kullanarakta bu sorunu çözebilirsiniz.

Bu sayede tüylenme sorunu zaman içinde azalır ve birdaha hiç görünmez. Ancak fırçalamayı ne kadar yapsanızda zaman içerisinde yeni tüylenmeler olacaktır. Bunun için yapmanız gereken şey sadece fırçalamaya devam etmek olacaktır.


Ayrıca bkz: Sizlerde modern halı sahibi olmak istemez misiniz? Evinize şıklık katacak tüm halı modelleri sitemizde sizleri bekliyor.

Halı Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Ev kadınları genellikle ‘’Yeni halı tüyleri nasıl temizlenir?’’ sorusunun hep sorarlar.

Öncelikle halıdaki tüyler halıya zarar vermezler. Halı tüyü temizlemenin birden fazla yöntemi bulunuyor. İlk önce halılar çamaşır makinesinde kesinlikle yıkanmaz. Bunu bilmeniz gerekiyor. En basit çözümü elektrik süpürgesi kullanmaktır. halıdaki görünen tüyleri süpürge yardımıyla kolayca alabilirsiniz. Ancak, süpürgenin ucunu fazla bastırmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü, halıdaki ipliklerin gevşeyebilir. Bu da halı tüyü sorununu daha fazla artmasına neden olur. Ayrıca, halınızı ipliklerini yattığı yöne doğru süpürmeniz gerekiyor. Çok eski bir yöntem olarak bilinen vurma yöntemi ile de halıdaki tüyleri temizlemek mümkün. Buradaki yöntem; ilk önce halı dışarıya çıkarılıp bir ipe asılır daha sonra bir sopa yardımı ile üzerinde vurulur. halıya vuruldukça üzerindeki toz ve tüyler yere düşer. 


Jilet veya makas yardımıyla yün halılarınızı temizleyebilirsiniz. Ancak bu işlem oldukça risklidir. Dikkatli bir şekilde yapılmazsa halıdaki liflere zarar verebilir. Sıvı bir deterjan kullanarakta halı tüyü temizleme mümkündür. Temizleme sırasında halının yüzeyini çok fazla ovalamayın. Yoksa tüyler daha fazla topaklanır. Bunun için bir bez kullanarak halledebilirsiniz. Halınızın temizleme işlemi bittikten sonra, yüzeyde kalan halı tüy ve tozları halınızı açık havada hafifçe silkeleyerek ya da bir fırçayla temizleyip. Tüy sorunundan kurtulabilirsiniz.

Aynı zamanda sitemizde yer alan lambader modelleri ürünlerine de mutlaka göz atmanızı tavsiye etmekteyiz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.