Shaggy Halı Nedir? Nasıl Temizlenir?

01-11-2022 09:16
Shaggy Halı Nedir? Nasıl Temizlenir?

Evinizin dekorasyonu için shaggy halı modelleri, son yıllarda çok trend. Estetik ve tasarım bakımından çoğu insanın beğenisini kazandı. Evin her tarafını kaplayan bu halıların farklı bir dokusu vardır. Bu his, daha çok üzerine çıplak ayakla basıldığı zaman anlaşılır. Eğer almak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu yazıdan shaggy halı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Shaggy Halı Nedir?

Yumuşak, uzun tüylere sahip, kabarık ve rahat bir halıdır. Bu halıda kullanılan iplikler diğer halılara göre daha uzundur. Her halı çeşidinin kendine özel bir hav yüksekliği vardır. Shaggy halının hav yüksekliği, 3 ile 6 cm arasında değişiklik gösterir. Bastığınızda size vereceği sıcaklığı hissedebilirsiniz. Kısacası shaggy halı nedir derseniz yumuşacık tüylü halıdır.

Shaggy Halı Özellikleri Nelerdir?

Shaggy halılar, daha çok yeni modern tarzda dekore edilmiş evlerde kullanılır. Halının iplikleri uzun aynı zamanda kalın olduğundan, dik ve düzgün durması mümkün değildir. Bu da dağınık ve kabarık bir görünüm oluşturur. İpliklerinin kalın olması özellikle soğuk havalarda oldukça avantajlıdır; kış aylarında ayağınızı sıcak tutmasına yardımcı olur. Ayaklarınız temas ettiğinde yumuşacık bir his verir. Kumaşı, polyster polypropilen karışımından meydana gelmektedir. Shaggy halı özellikleri şu şekildedir. Eğer yumuşak ve sıcak tutan bir halı arıyorsanız size tavsiye edebilirim.

Shaggy Halı Nasıl Temizlenir?

Shaggy halının temizliği oldukça zordur. Bunun sebebi ipliklerinin uzun ve ayrık pozisyonlarda olmasından kaynaklanır. İplerin aralarına kolayca toz ve pisikler girebiliyor. Eğer halı uzun bir süre temizlenmezse yüzeyine tozlar yapışır ve çıkarılması çok zor olur. Shaggy halı ürünlerinin temizliğinde elektrikli süpürgelerin rolü oldukça büyüktür. Süpürme işlemi sıklıkla yapılırsa halılardaki toz ve mikroplar diplere ulaşmadan temizlenir. Bu yüzden halılarınızı iki günde bir kez süpürmeniz gerekir. Süpürge ayarını en yüksek emiş gücüne göre yapmalısınız. Halıda bulunan uzun ve kalın iplikler, düzenli olarak süpürülmediği zaman kir ve tozlar halının derinlere iner. Shaggy halılar farklı malzemelerden üretilir. Bu yüzden silme işlemi için halının yapısına ve dokusuna zarar vermeyen temizlik malzemelerini kullanmalısınız. Islak mendil shaggy halınızı temizlemek için uygundur. Çok fazla mendil kullanmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü  halınızda küf oluşabilir. Arap sabunu da halı için uygun temizlik ürünü olabilir. Ancak kuruması uzun zaman alabilir. 

Bu içeriğimizde Halımax olarak Shaggy halı ile alakalı merak edilen soruları cevaplamaktayız. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Sizlerde sitemizi gezebilir ve birçok halı modelleri ürünlerine kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.