Bambu Halı Nedir? Nasıl Yıkanır?

04-11-2022 09:30
Bambu Halı Nedir? Nasıl Yıkanır?

Bambu bitkisinin lifinden üretilen ve sentetik bir madde bulunmayan bambu halı modelleri, son derece organiktir insan sağlığına zarar vermez. Elyaf çeşidi bir iplikten üretilir. Yün halılardan sonra en sağlıklı olan halı bambu halısıdır. Kullanılan ipliğinden dolayı anti alerjik, anti bakteriyeldir.

Bambu Halı Nedir?

Yumuşak bir dokuya sahip olan bambu halılar hassas yapıya sahiptir Bu halılar antibakteriyel olduklarından dolayı çocuk ve bebek odaları için ideal bir yapıya sahiptir.  Rahatlıkla kullanılabilir onlara asla zarar vermez. Bambu ipliği ağırlık olarak çok düşük bir seviyede olduğundan dolayı bambu halılar oldukça ince ve hafiftir. Üzerine çıplak ayakla basıldığında insanlarda bir serinlik ortaya çıkar. Bu yüzden de çok beğenilmektedir. Parlak bir görünüme sahip olan bu halılar, tıpkı ipek halı gibi göze parlak görünürler. Bu sayede deseni de uygun olduğu sürece, şık salon halısı olarak da tercih edilir. Bambu halı özelliklerinden birisi ise parlak görünümlü halılar gibi açık renkte görünse de, diğer yönden daha koyu ve mat görünürler. Bambu halı fiyatları, halının ölçülerine göre değişiklik gösterebilir. 1300 TL den başlayıp 4500 TL ye kadar çıkabiliyor.


Halimax.com.tr olarak birçok farklı kategoride sizlere ürünlerimizi ulaştırmaktayız. Son dönemlerin en popüleri jüt halı modellerine mutlaka göz atmanızı tavsiye etmekteyim.

Bambu Halı Nasıl Yıkanır?

Her halının kendine yapısına uygun temizlenme şekli vardır. Ancak özel dokuya sahip olan bambu halı modelleri temizlenme şekilleri oldukça farklıdır. Halıyı temizlenmeden önce hafif biçimde çok bastırılmadan süpürmelisiniz. Yoksa halını dokusu zarar görebilir. Halı ipliklerin yatış yönüne göre paralel olarak süpürülmesi tavsiye edilir. Bambu halınızı elektrik süpürgesiyle temizledikten sonra yoğun deterjan kullanmamalısınız. Çünkü deterjan kullanımı halının organik yapısına zarar verir, Bu da halının dokusunun bozulmasına sebep olur. Sadece ıslak bez yardımıyla yumuşak bir şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer detaylı bir temizlik istiyorsanız bambu halınızı biri halı yıkamaya verebilirsiniz.


Sizlerde hemen birbirinden güzel kilim modelleri için tıklayın ve harika ürünlere en uygun fiyatlardan sahip olun.

Bambu Halı Nasıl Temizlenir?

Bambu Halının temizlenmesi için ilk önce kurutmanız gerekiyor. Açık havaya çıkartarak bambu halınızı kısa zamanda kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda halıdaki kötü kokuların gitmesi içinde açık havada kalması önerilir. Ancak güneş ışığı altında uzun süre kalmamasına dikkat edilmeli. Çünkü uzun saat boyunca güneş ışığı altında kalırsa, halının canlı renklerinde solmalar görülebilir. En ideal kurutma şekli, yansıyan bir güneş ışığı alan veya gölge bir ortamda ve açık havada bırakılmasıdır. Halı üzerinde herhangi bir leke bulunuyorsa, ilk önce ıslatılarak bu lekenin yumuşaması gerekir. Böylece halıdaki lekeler daha kolay çıkacaktır. Leke ıslatılırken çok sıcak veya çok soğuk su kullanılmamasına özen gösterilmesi gerekir. Ilık bir su yeterli olacaktır.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.