Akrilik Halı Nedir? Nasıl Temizlenir?

17-11-2022 08:38
Akrilik Halı Nedir? Nasıl Temizlenir?

Evinize halı almak istediğiniz zaman karşımıza farklı çeşitlerde halı çıkar. Bunlardan birisi de akrilik halı. Ev kadınlarının en çok tercih ettikleri halı türlerinden birisidir. Tercih etmelerindeki en büyük etken temizliğinin kolay olmasıdır. Yapımında çok sayıda iplik kullanılan akrilik halılar hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Akrilik Halı Nedir?

Dokumasında elyaf ve sentetik lifler kullanılan bir halı türüdür. Yün halı olarak da bilinir. Kullanılan malzemelerden dolayı doğada kolay çözünmesi zaman alır. Akrilik halı, üzerine herhangi bir sıvı döküldüğü zaman içeriye emmez. Leke tutmayan bir özelliği vardır. Bu yüzden kolay bir şekilde temizlenebilir. Güneş ışığı yüzünden bazı halıların renklerinde solmalar olabiliyor. Ancak akrilik halı, alındığı günden itibaren rengini kaybetmez, uzun bir süre kullanabilirsiniz. Mutfak ve salonlarda daha çok tercih edilir. Bazı akrilik halılar doğal ve yapay iplikler karıştırılarak üretilir. Akrilik halı fiyatları diğer halı çeşitlerine göre daha uygundur. Bu halıyı tüye karşı alerjisi olanlar, satın alma evresinde bir kez daha düşünmeliler. Çünkü çok fazla tüylenme yapar. Üzerindeki tüyler alınsa bile alerjik reaksiyon anlık devam edebilir. Akrilik halı nedir? sorusunun cevabını detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız sitemizin blog sayfasından bulabilirsiniz.


Ayrıca bkz: Birbirinden güzel lambader modelleri için hemen tıklayın. Birçok güncel ürünlere bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Akrilik Halı Nasıl Anlaşılır?

Akrilik halıya göz ucuyla bakıldığı zaman, dokusu yumuşak olur. Sıvı döküldüğü zaman halının üzerinde kalır ve kolay bir şekilde temizlenir. Ölçüleri 3-5 m2 arasındadır. Halılarda küflenme ya da nem olmaz. Kullanılan malzemelerden dolayı bozulma yaşanmaz doğada çözünmez. Işığa karşı oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Çok fazla tüylenme yapabilir. Tamamen sentetiktir. Kullanımında doğal bir malzeme yoktur. Daha fazla akrilik halı modelleri için online sitemizi takip edebilirsiniz.

Akrilik Halı Nasıl Temizlenir?

Akrilik halı nasıl temizlenir? sorusunu şu şekilde açıklayabiliriz.

Akrilik halı, diğer halılar gibi özel üretilmiş şampuanlarla temizlenmelidir. Diğer şampuanlar kullanılırsa halının yüzeyine ve ipliklerine zarar verebilir. Halıda eğer tüylenme varsa bir bez yardımıyla üzerindeki tozlar rahatlıkla alınabilir. Bunun dışında elektrik süpürgesiyle süpürerek halıdaki tozlardan kurtulabilirsiniz. Ancak süpürme işlemini, süpürgenin ucunu fazla bastırmadan nazik bir şekilde yapmaya özen gösterin. Akrilik halıyı çamaşır makinesinde 30 dereceyi geçmeyecek programda yıkayabilirsiniz. Ancak makinede başka giysi olmaması gerekiyor. Yoksa hem halı hem de giysi yıkanırken zarar görebilir. Daha detaylı bir temizlik için halınızı mutlaka bir halı yıkama servisine götürmelisiniz. 


Sitemizde yer alan jüt halı ürünlerine göz atmanızı tavsiye etmekteyiz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.