Yemek Odası İçin Halı Nasıl Seçilmelidir?

30-12-2022 08:41
Yemek Odası İçin Halı Nasıl Seçilmelidir?

Yemek odası halıları, modern görünümlü kullanışlı halılardır. Göz zevkinize uygun olan halo modellerinden birini seçebilirsiniz. Yemek odalarında kullanacağınız özel olarak hazırlanmış halılar vardır. Bu halı modelleri ile yemeklerinizi keyifli bir şekilde yiyebilirsiniz. Odaların atmosferini anında değiştirebilme özelliğine sahiptir. 

Yemek odası halılarının renkleri canlı ve dinamiktir. Bulunduğu ortamdaki tüm aksesuarlar ile uyumlu özellikte olması gerekir. 

Yemek odası halı seçimi sırasında; masanın şekli, odanın genişliği ve aksesuar kullanımı gibi detaylara dikkat etmelisiniz. Yemek odası halılarının ölçülerinin birbirinden farklıdır. Sizde yemek odanız için uygun halılardan birini seçebilirsiniz. Yemek odası halı ile ilgili tüm detayları bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Halı Seçiminde Uygun Boyut Nedir?

Halılar, evlerdeki boş olan, hoş durmayan bölgeleri kapatmak için kullanılır. Evinizin köşeleri için, uygun ölçülerde yemek odası halısı almanız gerekecektir. Evinize halı almadan önce, halı yerleştireceğiniz yeri seçmeniz, ölçüsünü almanız gerekecektir. Daha sonra halınız şekline karar vermelisiniz. Örneğin: yuvarlak dizayn edilen odalar için dikdörtgen halı, kare şekilde tasarlanan odalar için ise yuvarlak halı en doğru tercih olacaktır. Yemek odası halı seçimi yaparken diğer kriterleri de göz önünde bulundurmalısınız.


- Yemek odası için halı seçerken halının duvara değmeyecek ölçülerde olması gerekir.

- Yemek odası halısı, mobilyaların üzerine gelecek şekilde durmalıdır.

- Halı ile duvar arasında 30-40 cm mesafe olmalıdır.

- Seçeceğiniz halı mutlaka yemek masası ve sandalyenin ölçüsünden büyük olmalıdır.

Düz Dokuma ya da Kısa Tüylü Halıları Seçin

Yemek yerken halının etrafında yemek kırıntıları lekeler olacaktır. Son derece doğal bir durumdur. Bu durumdan kaçmak için düz bir şekilde dokunan ya da kısa tüylü olan yemek odası halılarını tercih edebilirsiniz. Temizlenmesi ve yıkanması açısından son derece kolaydır. Düz dokuma ve kısa tüylü yemek odası halılarında renk, desen gibi önemli detaylar önemlidir. Aynı zamanda bulunduğu ortamı şık göstermektedir.

Ayrıca bkz: Mutfak Halısı Nasıl Olmalıdır?

Odanızdaki Renkler ile Uyum

Evdeki tüm halılar, odadaki aksesuarların rengine göre belirlenmelidir. 

İnsanların kendilerini mutlu ve huzurlu bir şekilde yemek yiyebilmeleri için, yemek odasında kullanılabilecek halı çeşitleri bakımından canlı renkler olmalıdır. Ancak açık tonu renklerden uzak durun. Çünkü yemek odası halısındaki lekeler anında göze çarpabilir. Halıda kullanılan malzemelerin de incelenmesi gerekiyor. Yapımında pamuk ve yün kullanılan halılar daha kolay temizlenir. Evinizin dekorasyonunu yön verecek olan halılarınız sayesinde yemeklerinizi sevdiklerinizle beraber afiyetle yiyeceksiniz.

Ayrıca bkz: Salon Halısı Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Etmelidir?


Bu içeriğimizde Yemek odası halısı ile ilgili tüm gerekli bilgileri sizler için paylaştık. Umarım içeriğimiz faydalı olmuştur. Evinize yemek odası halısı almak için web sitemizi takip edip istediğiniz halı modellerinden birini seçebilirsiniz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.